Moto alka - Vukovar -5. sigurna vožnja motociklista u prometu

Moto alka - Vukovar -5. sigurna vožnja motociklista u prometu

sreda 3.5.2017
iz 11:00 do 16:45
Slovenija
Prikaži na zemljevidu
22 udeleženec
Vezano za razgovor na Plenumu MK SiB u Sl. Brodu, kojom prilikom je spomenut ovaj događaj, svima zainteresiranima za dolazak i druženje postavljam obavijest. LP, Neno

Broj: MK GV-001/2017. N.B.
Vukovar, 04. travnja 2017. godine

MOTO KLUBOVI i BIKERI
PREDMET: Zamolba za suradnju za obilježavanje Dana grada Vukovara kroz projekt Sportskog moto kluba „Golubica“ Vukovar: „MOTO ALKA-2017“ (5. Sigurna vožnja motociklista u prometu“ 2017).
Povodom obilježavanja Dana grada Vukovara 03.05.2017. godine, Sportski moto klub “Golubica” Vukovar nastavlja sa svojim akcijama sigurnosti motociklista i drugih sudionika u prometu. Bikeri našeg kluba povodom Dana grada Vukovara 03.05.2017. godine, osmislili su prigodni sadržaj koji će provesti zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba, u svrhu promicanja grada Vukovara kao grada otvorenih vrata, a posebno u svrhu prometne preventive za bajkere. Obzirom na održavanje „Sinjske alke“ u Vukovaru i očekivanje više tisuća turista već i na sam ovaj datum, proširili smo opseg i plan aktivnosti dodatnim sadržajima posvećenim istoj manifestaciji.
Tijekom održavanja „Sigurne vožnje motociklista u prometu“ planiramo dane „Sinjske alke“ u Vukovaru podići na viši nivo sljedećim dodatnim sadržajima:
1. U dosadašnje discipline natjecanja povodom održavanja „Sinjske alke“ u Vukovaru , uvodimo disciplinu „Moto alke“, u kojoj bi disciplini motociklisti u vožnji motociklom kopljem gađali alku.
2. Pripremili smo vrijednu donaciju od strane SMK „Golubica“ Vukovar i UHBM „Istočna Slavonija“ povodom 70-te godišnjice Gradske knjižnice i čitaonice Vukovar.
3. Dijeljenje moto priručnika iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, za sve sudionike natjecatelje i zainteresirane građane i motocikliste turiste.
4. Obzirom da je događaj „Sigurna vožnja motociklista u prometu“ ove godine u duhu održavanja „Sinjske alke“ u Vukovaru, planiramo povećati podjele nagrada natjecateljima (po tri nagrade za tri discipline, kao i prigodne nagrade iznenađenja).
5. Prezentacija i predstavljanje uređaja namijenjenog brzom obavještavanju i zvanju pomoći za unesrećenog motociklista Moto SOS Locator od strane autora Siniše Brođanca – dobitnika Zlatne medalje i specijalnog priznanja KIP-a (Korejska asocijacija inovatora) na 45. Internacionalnom sajmu inovacija Geneve-2017.
6. Nakon završetka programa i natjecanja svi motociklisti predvođeni policijom i članovima SMK „Golubica“ Vukovar u defileu odlaze na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položiti vijence i zapaliti svijeće, kojim završava program događanja.

Pokaži več
PROGRAM:
Moto klub „Golubica“ Vukovar uz podršku motociklista iz drugih klubova, u suradnji sa Policijskom postajom Vukovar, Gradskim društvom Crvenog križa Vukovar za Dan grada Vukovara, dana 03.05.2017. godine organizira „Sigurnu vožnju motociklista u prometu“, uz slijedeći program, koji počinje u 11.00 sati.
Program počinje u 11:00 sati okupljanjem motociklista od 10:30 sati u blizini centra grada Vukovara na parkingu preko **** gradske tržnice (dio parkinga gdje se prodaje cvijeće za Dan mrtvih) u ulici Kardinala Alojzija Stepinca: pozdravom predstavnika Grada Vukovara, MUP-a, Crvenog križa i predstavnika MK Golubica, te predstavljanje i prezentacija uređaja “Moto SOS Lokator” koji je predstavljen na 45. međunarodnom sajmu inovacija u Genevi, 2017. Sudionici, građani i turisti bi istovremeno isprobavali i „pijane naočale“ koje bi dale uvid u to kako pijana osoba vidi. Slijedi demonstracija pružanja prve pomoći unesrećenom motociklistu, koju provode aktivisti Gradskog društva crvenog križa i bikeri, pa prolaženje poligona za motocikliste, postavljen od predstavnika Prve autoškole, koji nakon toga provode natjecanje u sporoj vožnji i natjecanje spretnosti prolaska poligona. Slijedi natjecanje motociklista i suvozača u gađanju alke uz stručno vodstvo. Po završetku natjecanja dodijelit će se nagrade najboljim motociklistima natjecateljima i svima koji su potpomogli održavanju skupa, kao i zahvalnice MK i pojedincima koji će sudjelovati u natjecanju. Nakon toga napuštamo parking ispred tržnice u defileu motociklima u pratnji policijskih službenika PP Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje ćemo položiti vijence i zapaliti svijeće, nakon čega nastavljamo defile ulicama Vukovara.
Za napomenuti je da će redarsku službu obnašati članovi moto kluba, a tijekom cijeloga događanja na mjestu događanja strogo je zabranjeno tzv. „divljanje“ sa motorima ili dovođenje u bilo kakvu opasnost samih sudionika događaja ili njegovih gledatelja. Za sudjelovanje u natjecanju kaciga je obavezna.
Kako bi što bolje organizirali i proveli u djelo ovu inicijativu, molimo za dolazak predstavnika i sudjelovanje u natjecanju.

PREDSJEDNIK SMK “GOLUBICA” VUKOVAR
Nenad Barinić
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Pokaži malo ljubezni.

Daj nam je všeč!

Hvala.

Tako kot vsak rad pomoč veliko.

Hvala.