Predstava Pozdravi nekog

Kulturni Centar Nikola Đurković - Predstava Pozdravi nekog

Kulturni Centar Nikola Đurković
petek 16.3.2018
iz 19:00 do 20:00
Kulturni Centar Nikola Đurković
MontenegroKotorObala b.b.85330
Prikaži na zemljevidu
3 udeleženec
POZDRAVI NEKOG OMLADINSKOG POZORIŠTA „SINHRO“


Omladinsko pozorište ,,Sinhro“ gostovaće u Kotoru, u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“sa predstavom ,,Pozdravi nekog“, u petak 16. marta 2018.g. od 19h.
Prodaja ulaznica po cijeni od 2,00 eura biće na blagajni Centra na dan igranja predstave od 10h do 12h i od 17h do 19h.


Tekst za predstavu napisala je glumica Marija Rakočević, a režiju potpisuje glumac i reditelj Đorđije Tatić.
Igraju mladi glumci, studenti iz više crnogorskih gradova, okupljeni u glumačku družinu ,,Sinhro“.

Dramski tekst je nastao kao adaptacija knjige Pozdravi nekog, psihologa Vesne Ognjenović i Budimira Nešića. U njoj su ispovijesti djece, uglavnom maloljetnih delikvenata, koja su završila u ustanovama za nezbrinutu i ostavljenu djecu ili u kazneno popravnim domovima. A predstava govori o djeci koja su bila izložena nasilju ili su ih roditelji ostavili, neka su im oduzeta jer se nisu ponašali kao roditelji.
Pojedini su uspijeli da se snadju u životu, dok je većina krenula stranputicom (prostitucija, kradje, nasilje, narkomanija....). Za njih uvijek važi zakon jačega i borba za opstanak. Što se tiče likova u tekstu, lik psihologa im daje nadu kada saznaju da je i ona jedna od njih, da je i ona odrasla u jednom takvom domu, ali je završila školu i ima stabilan život zahvaljujući hraniteljskoj porodici.


U predstavi igraju: Katarina Janković, Tajana Nedić, Dina Abazović, Marko Rajković, Naida Bibežić, Danka Bubanja, Marija Drakul, Jelena Šćepanović, Stevan Novosel, Anja Petrović, Jovana Stojanović, Vuk Vujisić.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Pokaži malo ljubezni.

Daj nam je všeč!

Hvala.

Tako kot vsak rad pomoč veliko.

Hvala.