Postani travmapedagog(inja)!

Ljubljana - Postani travmapedagog(inja)!

Ljubljana
ponedeljek 10.12.2018
iz 10:00
sreda 12.12.2018
do 17:00
Ljubljana
SloveniaLjubljana
Prikaži na zemljevidu
0 udeleženec
Z decembrom 2018 se v Sloveniji prične 2-letno izobraževanje za bodoče travmapedagoge in travmapedagoginje, ki bo izvedeno v sodelovanju s strokovnjaki z nemškega Centra za travmapedagogiko (Zentrum für Traumapädagogik). Prvi modul od sedmih bo izveden med 10. in 12. decembrom 2018.

KAJ JE TRAVMAPEDAGOGIKA?

Travmatizirani oz. s svojo življenjsko zgodbo zaznamovani mladi predstavljajo poseben izziv za vzgojne in izobraževalne ustanove. Dosedanja razmejitev, pri kateri obvladovanje travmatičnih dogodkov poteka v psihoterapiji, medtem ko je pedagogika obvladovanje vsakdanjika, je neprimerna. Izogibanje travmatičnemu materialu v domovih ali v stanovanjskih skupinah zanika mnoge možnosti, ki jih nudi pedagogika, ter preprečuje celovitejši proces preobrazbe.

Nova strokovna smer travmapedagogika nudi uporabna spoznanja in metodične smernice, ki omogočajo ciljno naravnano podporo travmatiziranim mladim. Interdisciplinarna spoznanja npr. psihotravmatologije, psihoanalize, nevropsihologije in teorij navezanosti so omogočila oz. omogočajo razvoj travmapedagoških konceptov. Ti koncepti in metode so osnova dotičnega usposabljanja. Izobraževanje je sestavljeno iz teoretičnega razumevanja travmatizacije mladostnikov, npr. prilagoditvenih strategij mladih, pa tudi specifičnih obremenitev pedagoginj in pedagogov, ki delajo s travmatiziranimi mladostniki.

Kvalifikacija za travmapedagoga/travmapedagoginjo je pedagoško in ne terapevtsko izobraževanje, prav tako to ni skupina za samopomoč!

KDO SO PREDAVATELJI?

Izobraževanje za travmapedagoga/-injo praviloma vodita predavateljica in predavatelj, ki prihataja z nemškega Centra za travmapedagogiko. En izmed njiju nosi glavno odgovornost, je osrednji/-a sogovornik/-ca za skupino in jo vodi pri vseh modulih. Drugi predavatelj se menjava. Vsi predavatelji imajo ustrezno pedagoško izobrazbo in poklicne izkušnje pri delu s travmatiziranimi otroki, mladostniki in/ali odraslimi. Vsi sodelujoči predavatelji imajo dolgoletne izkušnje pri organizaciji in izpeljavi izobraževanj po tem učnem načrtu. Predavanja bodo potekala v nemščini, vendar bo zagotovljeno tolmačenje v slovenščino.

CENA IN PRIJAVA

Pokaži več

Cena celotnega cikla 2-letnega izobraževanja je 2400€.

Mesto je rezervirano po vplačilu celotne kotizacije. Prijave in vplačila do 30. 4. 2018.

Izobraževanje je omejeno na 20 udeležencev, zato priporočamo čim prejšnji vpis.

Več o izobraževanju lahko preberete tukaj:
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Pokaži malo ljubezni.

Daj nam je všeč!

Hvala.

Tako kot vsak rad pomoč veliko.

Hvala.