Integrirane igralne skupine za otroke z avtizmom - izobraževanje

M hotel Ljubljana - Integrirane igralne skupine za otroke z avtizmom - izobraževanje

M hotel Ljubljana
petek 25.5.2018
iz 9:00
sobota 26.5.2018
do 17:00
M hotel Ljubljana
SloveniaLjubljanaDerceva 41000
Prikaži na zemljevidu
42 udeleženec
Integrirane igralne skupine za otroke z avtizmom: Razvijanje socializacije in imaginacije preko igre s sovrstniki

Tekom izobraževanja boste udeleženci poglobljeno spoznali model integriranih igralnih skupin, ki stremi k zagotavljanju pozitivnih igralnih izkušenj, ključnih za optimalen razvoj otrok z avtizmom. Osnovan je bil v kontekstu socio-kulturne teorije Vigotskega (1966, 1978), ki poudarja, da je igra pomemben odraz otrokovega trenutnega delovanja in obenem ključna vzpodbuda za njegov nadaljnji razvoj. Na osnovi empiričnih izsledkov zadnjih dvajsetih let se je IPG uveljavil kot dokazano učinkovit terapevtski model (National Autism Center, 2009), ki otrokom z avtizmom omogoča usmerjeno igro z omejenim številom razvojno normativnih sovrstnikov ob podpori usposobljene odrasle osebe, ki jih vodi v območje bližnjega razvoja. Pomoč pri interakcijski recipročnosti in podpora, ki jo otroci z avtizmom dobijo za tolmačenje trenutne situacije, omogočata položaj, v katerem so sposobni presegati svoje siceršnje delovanje.

Program integriranih igralnih skupin je mogoče izvajati v okviru dodatne strokovne pomoči, ki jo otroci prejemajo v vrtcih in šolah, kot poseben projekt povezovanja med vzgojno-izobraževalnimi programi in zavodi, kot samostojen terapevtski program v okviru ambulantne dejavnosti ali zasebne klinične prakse ali kot del širšega terapevtskega programa, ki se izvaja v domačem okolju.

Predavala bo dr. Pamela Wolfberg, profesorica na Oddelku za specialno pedagogiko na Državni univerzi v San Franciscu, kjer deluje kot fakultetna svetovalka za program Autism Spectrum Graduate Certificate, obenem pa svetuje tudi pri Joint Doctoral program, ki poteka v sodelovanju z Univerzo Kalifornije, Berkeley. Kot utemeljiteljica modela integriranih igralnih skupin (v izvirniku Integrated Play Groups® ali IPG model) in ustanovna direktorica združenja Autism Collective for Peer Socialization, Play and Imagination, je aktivna na raziskovalnem področju, izobražuje starše in strokovnjake po svetu ter si kot zagovornica človekovih pravic prizadeva za globalno uveljavitev visoko kakovostnih inkluzivnih programov medvrstniške socializacije. Obenem je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih prispevkov, tudi v najuglednejših znanstvenih revijah. Svoje življenjsko delo je imela doslej priložnost predstaviti širom po svetu. Zanj in za svoj prispevek družbi je prejela številne ugledne nagrade.

Organizator: To sem jaz, zavod za pomoč otrokom z motnjami avtističnega spektra in njihovim družinam, Podgorje

Prijave zbiramo do 20.05.2018 oz. do zapolnitve prostih mest preko spodnje povezave:


Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na:


Pokaži več
Cena prijavnine: 300 EUR
Zgodnja prijava (s plačilom do 25.04.2018): 260 EUR

Po koncu izobraževanja udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi, ki ga strokovni delavci, zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, lahko uveljavljajo tudi za dodelitev točk za napredovanje v nazive.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Pokaži malo ljubezni.

Daj nam je všeč!

Hvala.

Tako kot vsak rad pomoč veliko.

Hvala.